Projekbeskrivelse

LISELEJE TORV

Uformel strandstemning i Liseleje

Liseleje Torv har gennemgået en udvikling fra ’Ankerpladsen’, en egentlig trafikplads til et rigtigt torv, et naturligt og rekreativt mødested for borgere og besøgende.

Det nye torv er udformet med udgangspunkt Liselejes eksisterende strand- og naturmiljø med sandfarvet asfaltbelægning, græsser og plantebede – som små klitområder blæst op fra stranden.

Midt på torvet er placeret en rund niveauopdelt træplint, som skaber rammerne om både ophold og uformelle møder blandt borgere som besøgende. Trædækket kan overdækkes, og fungerer ligeledes som scene.

Torvets grænseflade defineres af plantebede med bl.a. røllike, græsser, strandløg og strandkål. Fyrretræer er omhyggeligt fordelt på torvet, og afgrænser torvets opholdszone fra vej og parkeringsareal.

STED: Liseleje
BYGHERRE: Halsnæs Kommune
SAMARBEJDSPARTNERE: Andreassen A/S
AREAL: 1000 m2
ANLÆGSSUM: Ca. 2 mio. kr.
STATUS: Anlagt 2017-2018
YDELSER: Totalrådgivning og tilsyn