Projekbeskrivelse

BRYGGERNES PLADS

Carlsberg Byens nye rådhusplads

Opland har projekteret Carlsberg Byens mest centrale byrum, Bryggernes Plads.

Bryggernes Plads, Carlsberg Byens ”Rådhusplads”, ligger i hjertet af den nye bydel, indrammet af historiske og fredede lagerbygninger som Lagerkælder 3 og Maltmagasinet. Pladsen bliver Carlsberg Byens mest centrale byrum, tæt på Carlsberg Station og omkranset af amfiteater, spa, restauranter, boliger, kontorer og butikker i stueplan, samt Hotel Otillia i de fredede lagerbygninger.

I forlængelse af Carlsberg Byens transformation fra bagside til aktiv forside af København, fremstår Bryggernes Plads som et samlende og imødekommende byrum for bydelen.

Pladsens gennemgående flader er udført i chaussesten af typen rød bohus lagt i wilderforbandt. Disse suppleres af to store spiralmønstre af savede blågrønne brosten. Mønstrene udgår fra to centrale, skulpturelle vandelementer der spænder pladsen ud i hver sin ende. Byrummets terrænspring på 110 centimeter fra øst til vest, understreges af en trappe i pladsstøbt beton. Trappens oplyste og indrammende formsprog indbyder til ophold hvor pladsens liv kan studeres.

STED: København V
BYGHERRE: Carlsberg Byen P/S
HOVEDRÅDGIVER: OPLAND
INGENIØR: Wissenberg
ARKITEKTER BYGNINGER: Arkitema, Christoffer Harlang, C.F. Møller, Adept, SHL, Holcher Nordberg
ENTREPRENØRER: Gravmand A/S, EMR A/S
ENTREPRENØR BYGGELEDELSE: Hoffmann
UNDERRÅDGIVER BELYSNING: ÅF Lighting
UNDERLEVERANDØR SPRINGVAND: Fokdal Springvand
AREAL: 5.000 m2
STATUS: 2016-2019
YDELSER: Idéoplæg, anlægsprogram, dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt, projektopfølgning, fagtilsyn.