forplads byhave og et fadervor

Sions Kirke

Forplads, byhave og et fadervor

Beliggenhed København Ø   Bygherre Sions Sogns Meninghedsråd
Landskab Opland   Status Anlagt 2009 og 2021   Areal 600 m2
Anlægssum 1,2 mio. kr.
Ydelser Totalrådgivning

Beliggenhed København Ø
Bygherre Sions Sogns Meninghedsråd
Landskab Opland
Status Anlagt 2009 og 2021
Areal
600 m2
Anlægssum 1,2 mio. kr.
Ydelser Totalrådgivning

I anledning af 125-året for Sions Kirke på Østerbrogade, har Opland, i samarbejde med kirken, fået anlagt et fadervor i kirkens udendørs chaussestensbelægning. Hvert ord fra den velkendte bøn har fået sin egen sten, hvilket gør at børn – og barnlige sjæle – nu enten kan hoppe eller gå et fadervor. Ordene er sandblæst ned i aflange sten udført i bornholmsk granit.

Den eksisterende chaussestensbelægning  blev anlagt i et tidligere Opland-projekt, hvor kirken fik en ny smuk forplads samt byhave med fokus på høj kvalitet i materialer og udformning.

belægning på forplads sions kirke

På forpladsen markerer granitbelægningens bueforbandt retningen fra en tidligere haveplan. Et bånd af bordursten i granit understøtter overgangen mellem bygning og flade. Indgangen til kirken er markeret af en halvcirkel af granitbordursten.

Mod syd er der etableret en uformel byhave, hvor chaussesstensbelægningen føres med ind og danner solrige opholdspladser.

Beplantningen er frodig og giver oplevelser året rundt i form af både blomstring, høstfarver og sætning af fine frugter og frøstande. Rammen omkring haven er udgjort af markante hække.

byhave sionskirke

Lignende projekter