skamlingsbanken-opland

Skamlingsbanken

Historisk besøgscenter mellem natur og kultur

Sted Sjølund Kolding   Bygherre Kolding Kommune, Skamlingsbankeselskabet, Fonden til bevarelse af Klokkestablen   Status 2021   Areal 15.000 m2
Arkitekt CEBRA   Visualiseringer CEBRA  Ydelser Projektudvikling, projektering i alle faser, udbud, tilsyn

Sted Sjølund Kolding
Bygherre Kolding Kommune, Skamlingsbankeselskabet, Fonden til bevarelse af Klokkestablen
Status 2021
Areal 15.000 m2
Arkitekt CEBRA
Visualiseringer CEBRA
Ydelser Projektudvikling, projektering i alle faser, udbud, tilsyn

skamlingsbanken

”Vi er stolte over at have bidraget til et projekt, som har været både udfordrende og spændende, med udformningen af landskabet til en bygning ingen kan se. Den store fortælling om istidslandskabet har hele tiden været vores omdrejningspunkt i arbejdet med terrænet omkring. Vi er glade for at Besøgscenteret anerkendes for at formidle oplevelsen af istidslandskabet, da det taler lige ind i vores formål; at inspirer gennem natur.”

Lasse te Brake Flies, Sagsarkitekt

Besøgscenter Skamlingsbanken tager udgangspunkt i at skabe et samlingssted midt i naturen, som kan bidrage til at give borgere og besøgende store natur- og kulturoplevelser. Besøgscentret skal med dets inde- og udefaciliteter formidle Skamlingsbankens dramatiske historie, hvor naturen står som omdrejningspunkt.

skamlingsbanken
skamlingsbanken view

Et slynget stiforløb samler hele Skamlingsbanken og giver uhindret adgang til både besøgscenter, det store naturområde og dets mange mindesmærker.

Skamlingsbanken placeres som en hule i det græsklædte kuperede terræn, hvori der skabes en naturlig overgang mellem inde og ude. Den visuelle kontakt til det omgivende landskab genskabes med omhu og respekt, og Skamlingsbanken transformeres tilbage til det klassiske istidslandskab.

Lignende projekter