Projekbeskrivelse

Godsbanekollegiet

Uderum og taghaver til 360 kollegieboliger i Aarhus

I hjertet af Aarhus ligger Godsbanen, hvor det nye Godsbanekollegie kommer til at ligge centralt på hjørnet af Carl Blochs Gade.

Godsbanekollegiet vil rumme 360 nye ungdoms- og kollegieboliger, hvor fælles grønne gårdrum i gadeplan og taghaver med orangeri skal samle, og danne rammerne om et unikt ungdomsmiljø.

Vi har arbejdet med rum, skala og beplantning på alle niveauer, hvor fællesskab, inde og ude, er i højsædet. De mange fælles uderum stimulerer uformelle møder, liv og bevægelse, i både gårdrum og taghaver.

Som helhed spiller Godsbanekollegiet sammen med den omgivende by, hvor bebyggelsens mødesteder, rum og aktiviteter orienterer sig mod dets omgivelser.

Projektets materialeholdning og beplantning udspringer af Godsbanens nuværende stil, og vil gå igen i gårdrum, taghaver og kantzoner. Således arbejdes der med beton, grus, sten og stål, samt planter der typisk ses omkring gods- og jernbanearealer

Sted Aarhus  Bygherre AAB & Kollegiekontoret  Status 2017 – 2021   Areal 6.000 m2
Ydelser Skitsering, projektering, tilsyn   Ingeniør Søren Jensen   Arkitekter Kjaer & Ricther   Entreprenør Dansk Boligbyg