Godsbanekollegiet

Uderum og taghaver til 360 kollegieboliger i Aarhus

Sted Aarhus  Bygherre AAB & Kollegiekontoret  Status 2017 – 2021   Areal 6.000 m2
Ingeniør Søren Jensen   Arkitekter Kjaer & Ricther   Entreprenør Dansk Boligbyg  Ydelser Skitsering, projektering, tilsyn

Sted Aarhus
Bygherre AAB & Kollegiekontoret
Status 2017 – 2021
Areal 6.000 m2
Ingeniør Søren Jensen
Arkitekter Kjaer & Ricther
Entreprenør Dansk Boligbyg
Ydelser Skitsering, projektering, tilsyn

I hjertet af Aarhus ligger Godsbanen, hvor det nye Godsbanekollegie kommer til at ligge centralt på hjørnet af Carl Blochs Gade.

Godsbanekollegiet vil rumme 360 nye ungdoms- og kollegieboliger, hvor fælles grønne gårdrum i gadeplan og taghaver med orangeri skal samle, og danne rammerne om et unikt ungdomsmiljø.

Vi har arbejdet med rum, skala og beplantning på alle niveauer, hvor fællesskab, inde og ude, er i højsædet. De mange fælles uderum stimulerer uformelle møder, liv og bevægelse, i både gårdrum og taghaver.

Som helhed spiller Godsbanekollegiet sammen med den omgivende by, hvor bebyggelsens mødesteder, rum og aktiviteter orienterer sig mod dets omgivelser.

Projektets materialeholdning og beplantning udspringer af Godsbanens nuværende stil, og vil gå igen i gårdrum, taghaver og kantzoner. Således arbejdes der med beton, grus, sten og stål, samt planter der typisk ses omkring gods- og jernbanearealer

Lignende projekter

2022-10-27T15:52:45+02:00

Katrinebjerg

Tag- og gårdhaver til studie- og små familieboliger i Aarhus