Projekbeskrivelse

FOLKEPARKEN

Renovering af historisk amfiteater i Roskilde

OPLAND har stået for projektereringen af den gennemgående renovering af amfiteatret i Folkeparken, Roskilde, tegnet af C.Th Sørensen i 1932. Udgangspunktet for renoveringen var, at genskabe teatrets gamle trapper, græstrin, siddepladser og scene.

Teatrets eksisterende teaterfliser er således blevet afgravet, og trappernes kanter er blevet fornyet i præcise formationer. Det halvcirkelformede amfiteater i Folkeparken er omkring 52 meter i diameter, og består af i alt 15 rækker og tre trapper, der i hver sin retning fører tilskuerne op til siddepladser af græsbænke. Trappernes og siddepladsernes forkanter, er støttet af betonfliser.

Amfiteatret i Folkeparken fremstår efter renoveringen, som en stram geometrisk form, og står i stærk kontrast til parkens store græsflade, der med sine bløde former og organiske bakker, falder mod den lille sø.

Sted Folkeparken, Roskilde   Bygherre Roskilde Kommune   Status Anlagt 2017
Areal 3.600 m2   Ydelser Projektering, udbud, tilsyn