Projekbeskrivelse

Egevænge

Almene boliger i klimavenlige omgivelser

Det almennyttige boligkompleks Egevænge er opført i nærheden af Egedal Station og den nye bydels park og torv. Her dyrkes samspillet mellem by og natur med tagterrasser og en parkhave, der spiller en central rolle i håndteringen af regnvand. Samtidig er der fokus på at sikre et bæredygtigt byggeri, der lever op til fremtidens energikrav.

Egevænges 58 boliger ligger i en fireetagers moderne karrébebyggelse. Under boligerne er der parkeringskælder. Bebyggelsen er opført med varierende etagehøjder, der nedtrappes med fælles tagterrasser mod bydelens bypark: Den Grønne Fletning.

I gårdrummene arbejdes der med to typologier; Byhaven og Parkhaven. Den ene fanger byens præcise linjer, kantede forløb og urbane karakter. Den  anden inviterer landskabet indenfor i et organisk og grønt anlæg med fokus på frodighed, klimaløsninger og håndtering af regnvand.

Begge typologier signalerer på hver sin måde dynamik og enkelhed. De udspænder rummene i en enkel form der indbyder til ophold, møder og bevægelse.

Fra Rådhusstrædet er der adgang via porte til bebyggelsens gårdrum, hvorfra der er adgang til boliger i stueplan. Stueplanen er hævet cirka halvanden meter over gadeniveau.

Boligerne er opført som bæredygtige lavenergiboliger, og er forsynet med et stort solcelleanlæg.

Sted Ølstykke   Bygherre Ølstykke Almennyttige Boligselskab   Status 2014 – 2016   Areal 2.500 m2
Ydelser Totalrådgivning   Arkitekter Dorte Mandrup Arkitekter   Totalentreprenør O. Adsbøll & Sønner a/s