Egevænge

Almene boliger i klimavenlige omgivelser

Sted Ølstykke   Bygherre Ølstykke Almennyttige Boligselskab   Status 2014 – 2016   Areal 2.500 m2
Arkitekter Dorte Mandrup Arkitekter   Totalentreprenør O. Adsbøll & Sønner A/S  Ydelser Totalrådgivning

Sted Ølstykke
Bygherre Ølstykke Almennyttige Boligselskab
Status 2014 – 2016
Areal 2.500 m2
Arkitekter Dorte Mandrup Arkitekter
Totalentreprenør O. Adsbøll & Sønner A/S
Ydelser Totalrådgivning

Det almennyttige boligkompleks Egevænge er opført i nærheden af Egedal Station og den nye bydels park og torv. Her dyrkes samspillet mellem by og natur med tagterrasser og en parkhave, der spiller en central rolle i håndteringen af regnvand. Samtidig er der fokus på at sikre et bæredygtigt byggeri, der lever op til fremtidens energikrav.

Egevænges 58 boliger ligger i en fireetagers moderne karrébebyggelse. Under boligerne er der parkeringskælder. Bebyggelsen er opført med varierende etagehøjder, der nedtrappes med fælles tagterrasser mod bydelens bypark: Den Grønne Fletning.

I gårdrummene arbejdes der med to typologier; Byhaven og Parkhaven. Den ene fanger byens præcise linjer, kantede forløb og urbane karakter. Den anden inviterer landskabet indenfor i et organisk og grønt anlæg med fokus på frodighed, klimaløsninger og håndtering af regnvand.

Begge typologier signalerer på hver sin måde dynamik og enkelhed. De udspænder rummene i en enkel form der indbyder til ophold, møder og bevægelse.

Fra Rådhusstrædet er der adgang via porte til bebyggelsens gårdrum, hvorfra der er adgang til boliger i stueplan. Stueplanen er hævet cirka halvanden meter over gadeniveau.

Egevænge er opført efter BR lavenergiklasse 2020, med lavt energiforbrug, solcelletag og lokal afledning af regnvand. Alle kriterier, som skal opfyldes ved bydelen, Egedal’s bæredygtighedskrav.

Lignende projekter

2022-06-21T14:24:51+02:00
skoleparken ballerup biodiversitet

Skoleparken

Helhedsplan for nedrenovering af bevaringsværdigt boligområde