Opland projekt Grøndalen Rekreativ skybrudsløsning

Grøndalen

Rekreativ skybrudsløsning på Frederiksberg

Sted Grøndalsparken, Frederiksberg   Bygherre Frederiksberg Kommune   Status Anlagt 2017   Areal 11.000 m2
Skatelandskab SNE Architects   Ydelser Totalrådgivning

Sted Grøndalsparken, Frederiksberg
Bygherre Frederiksberg Kommune
Status Anlagt 2017
Areal 11.000 m2
Skatelandskab SNE Architects 
Ydelser
Totalrådgivning

Grøndalens naturlige og grønne landskab ved Flintholm Svømmehal på Frederiksberg er genskabt som et bølgende, frodigt og rekreativt aktivitetslandskab. Projektet er udarbejdet som et LAR-projekt i samarbejde med Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning og skal sikre området mod skybrud.

biodiversitet grøndalen

Projektets LAR-system aflaster det lokale kloaksystem, hvor overfladevand fra svømmehallens tagflade, dræn og forplads bliver afledt til Grøndalen. Skybrudssikringen er indarbejdet i parkens græsklædte og forsænkede terræn mod syd, og som et langstrakt terrænforløb mod nord, der fører vandet videre. Ved ekstrem regn samles regnvandet i en mindre sø, anlagt i parkens laveste punkt, hvorefter det først løber videre til parkens skålformede terræn og senere mod nord via en grøft. Herfra vil vandet til sidst blive ledt til kloakken under C.F. Richs Vej.

biodiversitet grøndalen
Opland projekt Grøndalen Rekreativ skybrudsløsning

I den sydlige del af Grøndalsparken, mod Flintholm Svømmehal, er der anlagt et skatelandskab hvor en skålformet betonflade i varierende dybder inviterer til forskellige street-aktiviteter. Skatelandskabet er placeret i en grøn aktivitetsskråning, hvori lege- og siddeelementer er tilpasset og indarbejdet. Efter solnedgang oplyses betonskålen af belysningsspots.

Lignende projekter