Projekbeskrivelse

EMIL HOLMS KANAL

Poetisk, varieret og robust beplantning

Langs Emil Holms Kanal, sivegaden fra Københavns Universitet i nord, IT-Universitetet og til DR-Byen i Syd, er der skabt en ny, grøn beplantning. Fokus har været at skabe et markant, grønt bælte med hårdføre og sunde træarter, der kan klare forholdene langs kanalen.

Træerne er plantet i grupper i aflange plantebede, der passer til rummets skala og gør plantningerne til et markant rumligt element langs kanalen. Der er plantet Skovfyr, Robinia, Tulipantræ, Plantan og Stilkeg. Træerne er etableret i grusfelter af slotsgrus og det eksisterende inventar er genanvendt til at skabe gode opholdspladser i relation til den nye beplantning.

De mange opholdspladser og bænke under træerne har medvirket til at bidrage til udemiljøet for de studerende på universiteterne og forbipasserende, der ønsker at tage et hvil.

STED: Ørestad Nord, København S
BYGHERRE: Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter
AREAL: Ca. 400 m2
ANLÆGSSUM: Ca. 600.000 kr.
STATUS: Anlagt 2013
YDELSER: Hovedrådgivning