drift_pleje

Glædelig jul og godt nytår fra Opland!

December 2021

Julen er blot få dage væk, lige så stille skruer vi ned for 2021 og gør klar til en rolig juleferie, inden vi blænder op for det nye år.

Det er tid til en status over året, der – næsten – er gået. Et år som har budt på gode samarbejder, spændende projekter, vundne (og tabte…) konkurrencer og ikke mindst sociale og faglige arrangementer – alt sammen drevet af vores grundlæggende interesse for naturen og dens mange forunderlige veje.

Afslutningen af projekter

I år færdiggjorde vi en række spændende projekter, hvoraf flere opnåede særlig stor anerkendelse.

I forbindelse med arkitekturens dag d. 4. oktober modtog Skamlingsbankens Besøgscenter ved Kolding kommunens hæder for sin smukke arkitektur og omgivende landskab. Og i november og december var det Ny Retspsykiatri Sct. Hans ved Roskilde Fjord, som fik meget flotte anmeldelser med på vejen af både Berlingske og Politiken.

I Odense har vi stået for byggemodningen og helhedsplanen af Thors Have, et nyt kvarter lige udenfor byen, som vi glæder os over fortsat at være med til at udvikle. Det lover godt!

Og så har vi også fået indviet Terapihaven på Vestre Kirkegård – en naturrig have, der bruges til bl.a. terapiforløb for stressramte borgere – samt Kammas Have i Carlsberg Byen, en landskabelige have med slyngede stiforløb inspireret af guldalderens smukke haver.

drift_pleje
drift_pleje

Nye opgaver

I starten af året vandt vi Ullerød Nord, et kommende aktivitetslandskab med fokus på bevægelse for alle aldersgrupper. Et projekt som for alvor har taget form og væsen det forgangne år – og som fortsætter ind i det nye. I Nyborg fik vi fik vi lov til at detailprojektere, udbyde og føre tilsyn med den tidligere middelalderlige voldgrav og skidtrende Rosenbækken, som omdannes til et formidlingsprojekt af byens unikke historie. På Østerbro vandt vi Lundehustorvet, hvor vi skal være med til at skabe et lokalt samlingssted og socialt knudepunkt for området. Og så er vi ellers i fuld gang med Tietgens Have ved Nordhavn Station, hvor vi etablerer forplads og fem taghaver til et nyt kontorhus. Ligesom vi skal videre med projektering af boliger og kontorer ved Vibenshus Runddel, herunder gårdhave i ny boligkarré, lommepark og 4 store taghaver.

I 2021 har der været stort fokus på biodiversitet. Vi tænker biodiversitet ind i alle vores projekter. Vi har bl.a udviklet biodiversitetsstrategi for Bo-Vest, Coloplast og Rønnebæksholm og indarbejder biodiversitet i alle vores anlægs- og driftsprojekter.

Fælles for alle projekterne er, at vi – på forskellige måder – arbejder med en række af de elementer, som vores faglige hjerter banker allermest for – bl.a. fællesskaber, biodiversitet og kultur.

OpDrift – en bæredygtig tilgang

2021 blev året, hvor vores nye afdeling OpDrift så dagens lys. En afdeling dedikeret til at følge og sikre projekternes grønne udvikling efter aflevering. Udvikler projektet sig efter intentionerne? Skal det tilpasses en anden virkelighed end den tiltænkte? Og hvordan understøtter vi bedst udviklingen?

Det er det lange perspektiv, som gør, at vi kan arbejde endnu mere bæredygtigt fremadrettet – ganske enkelt fordi vi holder fast i projektet og sørger for løbende at tilpasse projektet til virkelighedens verden.

 

At inspirere gennem natur

I 2022 har vi 25-års jubilæum. Igennem alle årene har vi dyrket vores grønne tilgang og naturen, som er vores store inspirationskilde. Derfor vil vi også gerne inspirere andre gennem natur, fordi naturen er vores eneste livsgrundlag. Det er en tilgang, som gennemsyrer alt vores arbejde og hele vores forretning. Og det er en forudsætning for alt det, vi vælger at gå ind i.

Vi glæder os til et nyt år med mere natur, spændende opgaver og gode samarbejder.

Med ønsket om en glædelig, grøn jul og et lykkebringende nytår

OPLAND  

ny retspsykiatri sct.hans