Aktuelt Landskabsprojekt hos Ullerød nord

OPLAND får tildelt stort landskabsprojekt i Ullerød Nord

Januar 2021

Hillerød Kommune tildelte kort før jul OPLAND det kommende landskabsprojekt i Ullerød Nord udenfor Hillerød. I det 85 ha store naturområde bliver der skabt varieret beplantning samt 4 værdifulde aktivitetszoner, der omgiver de nye boligområder.

”Opgaven er en kerneopgave for OPLAND og lige efter vores formål, som vi vil prioritere rigtig højt i proces, projektering og etablering. Oplands formål er at Inspirere gennem natur – og inspirere er netop, hvad vi får mulighed for med denne opgave. Naturen er grundlag for alt liv, og derfor den væsentligste inspirationskilde.” – Fortæller direktør og partner i OPLAND, Peter Juhl.

Det kommende landskabsprojekt vil have stort fokus på at blive et samlingspunkt for områdets beboere samt en destination for udefrakommende, og blive et sted hvor mennesker mødes og legen og nysgerrigheden for områdets aktiviteter udspringer. Peter Juhl fortæller:

”Vores vision er, at Hillerød bliver kendt for at højne folkesundheden for alle borgere i kommunen. Det starter med at udvikle Ullerød Nord gennem et stærkt landskabsarkitektonisk greb så der bliver skabt et kraftcenter i Hillerød, der både motiverer til fysisk aktivitet og fællesskaber i naturen men også bidrager til mentale pauser.”

Fokus på folkesundheden gennem natur og arkitektur

Folkesundheden kommer øverst på dagsordenen i det nye Ullerød Nord, hvor landskabsdesignet er tilrettet alle og kommer til at stimulere både bevægelse, mental restitution. Aktivitetszonerne bliver behandlet som særlige destinationer, hvor stærke monumentale, sanselige og beplantningsmæssige tiltag styrker oplevelsen af dem. Indenfor hver aktivitetszone er der mindst én oplevelse, der er tilgængelig for alle. Aktivitet og ophold bliver et inkluderende fællesskab i Ullerød.