25.01.2019

I 2015 udskrev Thyborøn Fritidscenter i samarbejde med Lemvig Kommune og Lokale og Anlægsfonden, en indbudt projektkonkurrence om omdannelsen af fritidscentrets eksisterende idrætshal til et moderne, samlende vandkulturhus og multihal.

Opland vandt projektkonkurrencen sammen med Nøhr & Sigsgaard, Tegnestuen D+O og Hundsbæk & Henriksen, og projektet bliver nu til virkelighed.

Udvidelsen omfatter en omdannelse af centrets eksisterende idrætshal på 1.300 m2, til en svømmehal med fire bassiner og sauna samt multihal med plads til leg, bevægelse og boldspil. Vandkulturhusets formsprog defineres af beton- og træflader med ovenlys og fine udkigsforhold til centrets opholdsområder og udeareal.

Vandkulturhusets udearealer vil bestå af et ankomstareal med parkering og ophold, og vil fungere som samlende mødested for de to bebyggelser.

Fritidscentrets nuværende parkeringsareal redefineres med en rumlighed, hvor plads til ophold og parkering adskilles med betonplinte. Opholdsarealet møbleres med trædæk og beplantning, der bryder med parkeringsarealets asfaltflade.

Første spadestik fejres lørdag den 26. januar.