Landskabsprojekt for Boligkontoret Danmark

Skamlingsbanken hædret: Med landskabet som omdrejningspunkt

Oktober 2021

Kolding Kommune hædrer hvert år den gode arkitektur på Arkitekturens Dag. I år blev priserne uddelt i Skamlingsbankens besøgscenter, som ved samme lejlighed modtog præmiering og hæder for sin smukke arkitektur.

Besøgscenteret fik disse fine ord med på vejen: 

“Det er sjældent, at et landskab bliver bedre af, at der bliver placeret et hus i det, men det er netop det, der er sket med denne bygning. Det er overbevisende og smuk arkitektur, der, med stor selvfølgelighed, formidler oplevelsen af det omkringliggende istidslandskab.” 

Besøgscenteret Skamlingsbanken tager udgangspunkt i at skabe et samlingspunkt, hvor kultur og natur mødes til glæde for besøgende og borgere. Besøgscenteret formidler med dets ude- og indefaciliteter Skamlingsbankens dramatiske historie, som symbolet for talens kraft og retten til at tale sin sag.  

Som landskabsarkitekter har det været inspirerende at arbejde i disse historiske rammer, som spænder helt tilbage til istiden og frem. Sagsarkitekt på landskabsprojektet, Lasse te Brake Flies, fortæller: 

”Vi er stolte over at have bidraget til et projekt, som har været både udfordrende og spændende at arbejde med. Her var opgaven at forme landskabet omkring en bygning, som man næsten ikke kan se – og det har givet både hus og landskab store kvaliteter i samspillet med hinanden. Den store fortælling om istidslandskabet har hele tiden været vores omdrejningspunkt i arbejdet med terrænet omkring. Vi er glade for, at Besøgscenteret anerkendes for at formidle oplevelsen af istidslandskabet, da det taler lige ind i vores formål; at inspirere gennem natur.” 

 

Skamlingsbanken er skabt i samarbejde med Cebra Architecture, Dansk Energi Management & Esbensen, DRIAS Rådgivende Ingeniører samt Opland Landskabsarkitekter.