Ny praktikant hos Opland

OPLAND siger velkommen til ny landskabsarkitekt-praktikant

Februar 2021

Et stort velkommen til vores nye praktikant her hos OPLAND, Martin Damgård Laugesen. Martin er i gang med kandidaten i landskabsarkitektur på Københavns Universitet og er forinden da uddannet anlægsgartner. Vi har stillet Martin lidt spørgsmål omkring, hvorfor han har valgt den uddannelse, han har og hvad der inspirerer ham.

Hvorfor lige netop landskabsarkitektur?
Det burde være simpelt at svare på, men så alligevel ikke. Fagets bredde og berøringsflader som kan forekomme ved eksempelvis et byrumsprojekt i form af interessenter, gør faget interessant. Alligevel kalder faget på at arbejde med naturens (oprindelige) ressourcer: jord vand og planter. Altså med de essentielle elementer i det omgivende landskab.

 

Er der nogle særlige ting, der optager dig?
Klimaforandringer – de stigende klimaforandringer viser os, at faget ikke er statisk, men er i konstant bevægelse. Det er noget, som vi skal have opmærksomhed på. De større klimaudsving svækker fx træerne og har i det hele taget en stor påvirkning på os mennesker.

 

Hvordan arbejder du?
Det er for mig interessant at arbejde dynamisk – i en fin balance mellem funktionalitet og æstetik, og med det output at kunne forvandle og skabe de livsnødvendige forandringer, som gør, at mennesker stadig kan trives i byerne og glædes i helstøbte rammer.

 

Hvad inspirerer dig?
Som landskabsarkitekt handler det om at skabe de optimale rammer, som mennesker bevæger sig i. Hvad der særligt har vækket min nysgerrig og opmærksomhed de seneste år, er Nørreport Station (udarbejdet af Cobe og Gottlieb Paludan Architects). Det er bl.a. baseret på menneskers færden og samtidig opfylder klimaforandringer med både regnvandshåndtering og grønne tage. I mine øjne et virkelig spændende projekt!