13.11.2019 / Til en tydelig duft af humle, kunne vi i dag fejre første spadestik på Carlsberg Byens nye boligbyggeri, Brygmester Hus.

Byggeriet, navngivet som en hyldest til områdets gamle brygmestre, placeres på Malttorvet i bydelens vestlige hjørne, omkranset af historiske og fredede bygninger fra det gamle Carlsberg fra 1847.

Brygmester Hus består af en blandet karrébebyggelse med 54 nye boliger, private og fælles tagterrasser, grønt gårdrum, erhverv og børneinstitution. Landskabet omkring byggeriet er præget af bydelens historie, grønne områder og et markant terrænfald fra Gammel Carlsberg Vej mod Brygmester Hus.

”Højdeforskellene i terrænet adskiller Carlsberg Byen fra resten af København. Her er de brugt kreativt til at skabe interessante rumligheder og byrumsforløb, både i gårdmiljøet og omkring Brygmester Hus… Få steder i Carlsberg Byen, fornemmer man historien så tydeligt som her”.

– Nivah Ancher Hastrup, Sagsarkitekt

Projektet sker i samarbejde med Carlsberg Byen P/S, Niras, Zeso Architects og HHM, og forventes at stå færdig i løbet af 2021.

Visualisering: Cadwalk.