Landskabsprojekt for Boligkontoret Danmark

Carlsberg Byens største gårdrum på vej

November 2021

Omkranset af Carlsberg Byens sidste projekt, karréen Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn, kommer det nye gårdrum i fremtiden til at udgøre det største sammenhængende gårdrum i den nyopførte bydel på Vesterbro i København.

Det kommende gårdrum, som bliver godt 2000m2, giver plads til udfoldelse af både det sociale liv for både beboere og besøgende, den frodige beplantning og det gode bygningshåndværk, som har så dybe rødder i kvarterets historie. De omgivende bygningsværker er tegnet af Dorte Mandrup, som også står bag det populære Mineralvandshuset og Mineralvandsfabrikken i bydelen.

Både hemmelig og offentlig
Det kommende gårdrum bliver åbent for alle, om end man selv aktivt skal finde derind og det kan synes næsten hemmeligt. Gårdrummet bliver en iscenesættelse af selve havekunsten og den klassiske have, med virkemidler, der spænder vidt i såvel materiale- som plantesammensætning.

Haven kommer til at favne den nye arkitektur, og vil i samspil med de omkringliggende kvaliteter give beboere og besøgende en grøn og sanselig pause, – hvad end man blot er på vej igennem området, tager ophold, eller nyder udsigten oppe fra det kommende Beckmanns Tårn.

Den landskabelige inspiration
Carl Jacobsen, Bryggeren. Vilhelm Dahlerup, Arkitekten. S.P. Bechmann, Murermesteren. Disse store personligheder har hver især sat deres tydelige præg på Carlsbergs industrielle historie, altid med kærlighed til det gode håndværk, planternes frodige liv og ornamentik krydret med historier fra fjerne himmelstrøg.

Det designmæssige greb tager således udgangspunkt i disse tre markante personligheder og sikrer, at ånden fra de tre lever videre i det nye gårdrum.

Haven forventes ibrugtaget i 2024/25.

Bygherre: Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S
Totalentreprenør: Arpe & Kjeldsholm
Arkitekt: Dorte Mandrup
Ingeniør: MOE
Bygherrerådgiver: Kuben Management