cafxopland-peterjuhl
Landskabsprojekt for Boligkontoret Danmark

CAF x OPLAND – åbent hus om omsorgens landskaber

Oktober 2021

I forbindelse med Copenhagen Architecture Festival 2021 åbnede vi onsdag d. 13. oktober dørene til tegnestuen på Tranevej i Nordvest og inviterede indenfor til oplæg og dialog omkring omsorgens landskaber – landskaber der har fokus på omsorg for både klima, biodiversitet og de mennesker, der skal bruge dem.

Tegnestuen var fyldt op, da Peter Juhl, Lars Alva-Jørgensen og Ida Sofia Carolin Bergström gav deres bud på, hvordan vi hos OPLAND arbejder med omsorgens landskaber og hvordan det grønne påvirker os som mennesker.

Med udgangspunkt i OPLANDs formål om at inspirere gennem natur fortalte Peter om tegnestuens fokusområder og syn på naturen som vores vigtigste – og eneste – livsgrundlag. Ida fortsatte snakken om omsorg som designparameter og hvordan vi tænker design som cirkulære processer. Lars sluttede af med en præsentation af den nye retspsykiatri Sct. Hans i Roskilde, som blev indviet i sidste uge. OPLAND har arbejdet på projektet siden 2012. På Sct. Hans er der stort fokus på udearealerne og det grønne. Det er en del af den helende proces for den enkelte patient hele tiden at have kontakt til det grønne – både visuelt fra fællesområder og stuer og praktisk med adgang til både store og små grønne haver.

Tak til alle de besøgende for at lægge vejen forbi – vi nød at have besøg og dele lidt ud af, hvordan vi arbejder og hvem vi er!

omsorgens-landskaber-idabergstroem
cafxoplandlarsalvajoergensen