24.05.2018

Blomsterbørn og borgere såede frø i stor stil i Grøndalen, da parkens nye bi-venlige blomstereng blev indviet i sidste uge. Frederiksberg Kommune er udnævnt til bi-venlig kommune af Dansk Biavlerforening, og har i samme anledning fået sin egen frøblanding – Frederiksberg Blomstereng, som nu bl.a. skal forme en bi- og borgervenlig oase i Grøndalen.

Blomsterengen er det første delområde i Grøndalen som indvies, hvor Opland – i forlængelse af vores arbejde med Grøndalen som helhed – har placeret engen, nord for Flintholm Svømmehal, mod tunnelen under C.F. Richs Vej.

Udover blomstereng, har Grøndalen været igennem en omfattende renovering, hvor Opland i samarbejde med Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning har projekteret et grønt og bølgende aktivitetslandskab i forlængelse af den nye Flintholm Svømmehal. Projektet er udarbejdet som LAR-projekt, og skal beskytte området mod skybrud. Projektet er udarbejdet på baggrund af skitseforslag fra MASU Planning.

Grøndalens officielle indvielse finder sted lørdag den 9. juni kl. 13:00-15:00, med opvisninger i skaterskålen, DJ og taler v. bl.a. borgmester Jørgen Glenthøj.

Frederiksberg Blomstereng kan hentes til egen blomsteroase på Frederiksberg Rådhus – dog kun så længe lager haves.