Projekbeskrivelse

BAG ELEFANTERNE CARLSBERG BYEN

Urbant byrum i historiske rammer

Bag Elefanterne er navnet på pladsen bag ved Bryghuset og den ikoniske indgang, Elefantporten, i Carlsberg Byen.

Byrummet står som et af de mere intime uderum i den nye bydel, og pladsens indretning understreger den industrielle kulturarv, ved oplysning af de gamle stålsiloer, seksløberen, på pladsens midterste del. Bryghuset, Håndværkerbygningen og Det Grå hus er fortsat markante historiske referencer i det nye byrum.

Bag Elefanterne har et markant terrænfald, som understreges af en slynget lege- og opholdsgade og en serie af plateauer og smukke oplyste trappeforløb. Pladsen er overskuelig og sammenhængende, men giver samtidig rum og opholdszoner langs kanterne og på plateauerne. Hvert plateau har sin egen karakter hvor cafeer, butikker, boliger og beplantning skaber liv og bevægelse dagen igennem.

Bag ved Håndværkerbygningen som nu er en børneinstitution, vil Kammas Have blive anlagt. Udformet som en landskabelig romantisk park med smukke gamle træer slyngede grusstier og opholdspladser, vil den være Bag Elefanternes grønne hjerte. Brygger Jacobsens interesse og sans for havekunst går igen i valg af smukke og varierede træ- og buskarter.

Belægningerne er gennemgående som granit, grus og asfalt, og danner en rolig og anvendelig overflade imellem de detaljerede bygningsfacader. Belysningen i hele området er nøje udvalgt og sætter en tryg og behagelig stemning om aftenen, hvor de historiske elementer understreges af en særlig effektfuld belysning.

STED: København V
BYGHERRE: Carlsberg Byen P/S
TOTALRÅDGIVER: OPLAND
INGENIØR: COWI, Rambøll
ENTREPRENØR: CG Jensen
ARKITEKT: Aarstiderne Arkitekter, ARKITEMA, Vandkunsten, Henning Larsen Architects
UNDERRÅDGIVER: Via Trafik, ÅF Lighting
AREAL: 10.000 m2
STATUS: Anlagt 2017-2018
YDELSE: Totalrådgivning – Skitsering, projektering, udbud, projekteringsledelse, fagtilsyn